opdracht queen elf

Deze opdracht heb ik mogen maken als verassing voor mijn klant zijn moeder, samen hadden we besproken welke afbeelding erop zou komen en welke kleuren, bovenop moest er een marmereffect komen, en voor de rest mocht ik het ook op gevoel schilderen. Een supergeweldige opdracht waar ik al mijn creativiteit op los kon laten, de afbeeldingen paste niet helemaal in het vlak, zodat ik de rest er met de hand bij heb geschilderd.

Alice in wonderland

Dit ladekastje heb ik in opdracht mogen maken, dit kastje was een erfenis en ze wilde er iets moois mee gedaan hebben....

Het werd Alice in wonderland, heb de afbeeldingen met zorg uitgezocht zodat de kleuren ook matchen en het een geheel zou worden. En ik moet zelf zeggen dat het bijzonder mooi gelukt is.

Ik heb verschillende technieken gebruikt waaronder de decoupagetechniek, en de structuur is met saltwash gecreëerd.

Ik ben heel bijzonder blij met het resultaat.

Het aapmens

Deze aapmens heb ik met een decoupagetechniek gemaakt, hij moest in een tattoostudio komen te staan, en de opdracht was dat hij stoer, sjiek en apart moest zijn, voor de rest kreeg ik de vrije hand...ik heb een blog over deze techniek geschreven, kijk dan even onder de categorie blog op mijn site.

thema project

ik kreeg het idee om iets meer met thema's te gaan werken, dus ben ik begonnen aan een Alice in wonderland deur... Heb ook al een Rembrandt deur gemaakt....heb je zelf een thema waar je gek op bent dan kan ik die altijd in een kastje of deur verwerken..vraag naar de mogelijkheden.

pin-up girl flower

deze opdracht moest een twee in 1 worden, de man des huizes wilde graag een pin up (en had zelf een oude porche) en de vrouw des huizes wilde iets vrouwelijkers dus heb ik deze twee wensen samengevoegd in 1 kast...twee mensen tevreden stellen is een mooie uitdaging geweest voor mij, maar het is gelukt.

kaptafel fancy tiger

deze opdracht was voor een kleine tijgerin die gek was op bling (denk de moeder net zo) dus heb een mooie afbeelding gekozen samen met de moeder en verder simpel gelaten doordat de tijger en de goldleafs er omheen de aandacht trokken...de binnenkant had ik knalroze geschilderd.

kaptafel dreamy horse

naar aanleiding van de vorige kaptafel opdracht kreeg ik deze binnen, maar deze kleine dame hield meer van paarden dan van tijgers, dus ik weer op zoek naar een mooie afbeelding en van daaruit ben ik de kleuren uit gaan werken, een paar mooie meubelknoppen van paardekoppen maakte het natuurlijk compleet.

Boho chique

deze ladekast had de klant bij mijn ongeschilderde meubels uitgezocht via de website, ze woonde wat verder weg dus alles ging via de app en ook nog in het Engels... maar we zijn er uit gekomen samen, en ik houd altijd tijdens mijn proces contact met de klant zodat hun wensen overeen komen met mijn creatieve brein.

bolderkar sjiek de friemel

de twee heren die mij deze opdracht gaven hebben al meer meubels bij mij gekocht, dus kreeg weer een aanwijzing en daar mocht ik het mee doen, en oh wat een heerlijke over the top opdracht was dit weer..dus nu kunnen ze in stijl en  bolderend naar het zwembad op de camping lopen.

drinking cabinet

dit drankenkastje heb ik voor mijn man gemaakt, het is een oud vintage kastje op wieltjes, de vorm is eenvoudig en fantastisch, de afbeeldingen zijn van kraken rum, een favoriet drankje van ons..heb met de glaze collectie gewerkt want daar kun je zulke leuke super effecten mee maken... hij staat nu op een mooi plekje in ons huis te pronken.

Tea time

er was mij de vraag of ik een kindersetje kon schilderen en maken in een alice in wonderland thema, het boekenkastje had ik al, dus ik ging op zoek naar een vintage kindersetje en oh ik ben jaloers op die kleine die zo heerlijk met oma thee kan drinken aan dit geweldig setje.

Tattoo time

de klant had een eerder kastje van mij gezien in deze stijl, en hadden zelf een secretaire gevonden dus ik ging passen en meten en zorgen dat alles mooi in balans is, ook de kleuren blend ik zodat de transfer mooi opgaat in het hele meubelstuk, en ben nu een bijpassende tv meubel aan het maken voor dezelfde klant

Mr peacock

Deze kast heb ik in opdracht gemaakt voor de opdrachtgever haar broer, die al 50 jaar in een verzorgingstehuis zit, en ontzettend van kleuren en dieren houd. Nou daar is de pauw wel goed in om te pronken met zijn kleurenpalet.

De pauwen zijn speciale transfers die je in verschillende printen hebt, vraag altijd even naar de mogelijkheden als je een opdracht hebt voor mij, ik overleg altijd graag en veel zodat ik precies weet wat de opdrachtgever wil.

Hier kun je een selectie van meubelstukken zien, die ik in opdracht gemaakt heb

 

Mr Flamingo

Dit dressoir heb ik in opdracht gemaakt, de klant wilde graag een flamingorozekast, die hebben ze gekregen, hij staat nu te pronken onder hun veranda.

Dit was een hele leuke opdracht om te doen, de klant wilde een flamingokastje passend bij de eerder gemaakte dressoir die ik ook in opdracht moest maken.

Heb verschillende tinten rose gebruikt en met een bepaalde techniek de flamingo servetten erop gebracht.

Deze opdracht was een knaller, ik kreeg de opdracht om een zwarte kast te schilderen met goud, heb de panelen zo gelaten en met een stoere vernis behandeld, zodat het nu net lijkt of er schilderijen op de kast zitten.. prachtexemplaar en superleuk om te doen, net als al mijn andere opdrachten.

Deze klant had een kastje die was zelfs nog van haar overgrootmoeder geweest, ze wilde de originaliteit wel behouden, dus heb ik de kast in een antracietgrijze kleur geschilderd en de lades een beetje opgeschuurd en behandeld met een stoere vernis, het beslag heb ik ook een klein beetje opgeschuurd zodat de gouden kleur weer mooi terugkwam.

Dit was een opdracht voor iemand met een massagepraktijk, ze had houten panelen gekocht met een gave bewerking, dus ben gaan kijken in de praktijk zodat ik in kon schatten wat voor kleuren ik zou gaan gebruiken, ze matchen nu prachtig met het geheel in de salon

Dit is een van mijn favoriete stukken, de kast had ik al in mijn bezit en gelukkig kreeg ik de opdracht om hem in het groen te schilderen, en liet dat nou net mijn keuze zijn, de kast zag er echt verschrikkelijk uit, en gelukkig ben ik oo wel een beetje handig zodat ik de kast ook op kan knappen, dit is het resultaat en hij is prachtig geworden zoals je ziet. Wat een beetje liefde en verf kunnen doen toch!!!

Hier kunt u een kleine impressie zien van de projecten die ik gemaakt heb.

Deze kaptafel/dressoir was in opdracht, zoals u ziet was het meubelstuk paars, ik heb dit meubelstuk geschilderd in verschillende tinten groen, zodat er diepte in komt, de lades zijn van binnen bekleed met een mooi bloemenbehang in sjieke kleuren die bij de kast paste.

Dit kastje was een erfstuk van de moeder van een klant, ze had zelf een glas in lood raampje gemaakt en wilde graag het kastje bijpassend hebben.

Heb verschillende tinten aquablauw gebruikt met paarse details en overlopende kleuren. Het beslag heb ik meegeschilderd omdat dit mooier paste bij het geheel.

Dit bureau heb ik in opdracht gemaakt voor een fotostudio, dit zou een eyecatcher in de ruimte moeten worden waar ze ook haar administratie aan kon doen, dit bureau had ze zelf gevonden op marktplaats, soms heb ik zelf meubels staan die bij een persoon passen, soms laat ik ze zelf zoeken, en maak ik er dan weer iets van wat bij de persoon of wensen past.

Dit dressoir heb ik ook gemaakt in opdracht voor dezelfde fotostudio Perspektief in Helmond, dit dressoir moest bijpassend worden voor bij het bureau, ik heb dus de omgekeerde kleurencombinatie gemaakt zodat het een mooi geheel bij elkaar word, en verassende effecten heeft in de ruimte.

Dit was ook een erfstuk van een van mijn klanten, dit is een queen ann kastje wat in de gang zou komen te staan samen met een buikkastje, omdat het een stoer stel was  heb ik stoere kleuren gebruikt rood met zwart, het buikkastje had ik precies de kleuren omgedraaid zwart met rood, zodat ook dit setje een mooie combinatie werd.

Dit was een grenen kast, ik zag hem al ergens in een boerenkeuken staan dus werd hij groen met okergeel, de lades heb ik bekleed met een vintage behang van www.swiet.nl die heeft hele mooie vintage stofjes en behang op haar site staan. Deze kast was niet in opdracht maar een eigen project, hij was wel snel verkocht zodat hij weer een mooie nieuwe plek heeft gekregen.

 

Dit dressoir is een typisch geval van afknapper naar opknapper, het was beschadigd en vervaagd, het dressoir was wel zo verkocht en de klant wilde hem zwart met goud hebben, ik heb het even op me in laten zinken wat ik ermee wilde doen, maar uiteindelijk is het wel een topstuk geworden en mag hij heerlijk in Drente vertoeven.

Dit mooie exemplaar stond eerst bij mij thuis te pronken, is een erfstuk van mijn ome jantje en hij moest en zou in de family blijven, nou ome Jan en dat blijft hij ook, ik heb er wel even over na moeten denken of ik hem wel zou schilderen, maar achteraf ben ik daar toch heel blij om dat ik het gedaan heb, hij is geschilderd in aubergine met oudgroen en bronzen details.

Dit waren twee bijzettafeltjes die ik op de kop had getikt, heb ze eerst in het donkergroen geschilderd en daarna met een speciale techniek met lichtere kleuren ingeschilderd,het is een supermooi effect geworden, en ook deze waren zo verkocht.

Dit was in originele staat een spiegel en loeizwaar, helaas was de spiegel kapot dus heb ik er een bord in geplaatst en beschilderd met krijtbordverf en magneetverf, het zijn verschillende tinten blauw,paars, aqua en brons en daardoor een supermooi effect geworden. Deze is verkocht en binnenkort krijgt hij een kastje als metgezel in dezelfde tinten.

Maar ik schilder natuurlijk niet alles met effecten, soms is less more, dus vandaar dit ladenkastje in een stoere matzwarte kleur geschilderd met het beslag in zilverkleur.

 

 

Dit waren wat impressies, ik heb nog veel meer gemaakt maar teveel om hier allemaal te plaatsen.