Decoupagetechniek🦍

Gepubliceerd op 9 november 2020 om 17:36

                   decoupagetechniek

benodigheden: krijtverf, modpodge, oud kwastje, afbeelding, sealer zoals wax of vernis.

Decoupagetechniek is een techniek waarbij je een afbeelding op een object plaatst, in mijn geval is dat vaak op een meubelstuk.

Je kunt het met met servetten doen, maar ook met rijstpapier en in dit geval heb ik de aap op gewoon papier uitgeprint.

Je zorgt dat de ondergrond schoon is, en ik verf eerst een eerste laag van krijtverf op het meubelstuk, dan knip ik de de afbeelding in de vorm zoals jij hem op het object wilt plaatsen... (zorg als je servetten gebruikt dat je alle laagjes afpelt en alleen het bovenste laagje met de afbeelding overhoud)... vervolgens smeer je de achterkant in van de afbeelding met modpodge, je plaatst de afbeelding op de plek waar je hem wilt hebben, en strijkt hem langzaam glad..(mochten er kreukels inkomen, geen paniek laat ze evt zitten zodat je een versleten look kunt creëren)...laat dit drogen en smeer vervolgens nog een laagje modpodge over de afbeelding. Het zal er wit uitzien maar het droogt transparant op. Dit vervolgens goed laten drogen.

Als het goed opgedroogd is kun je evt met een klein schuurpapiertje de afbeelding lichtjes opschuren, en vervolgens breng je nog een laagje krijtverf aan.

En als laatste als alles droog is seal je het project af met een meubelwax of een vernislaag , ik gebruik zelf altijd de matte vernis, maar meestal gebruik ik de furnituresalve van wise owl paint, omdat dit een heel mooi effect geeft aan je kleur en meteen het hout voed.

Ik hoop dat ik je de inspiratie heb gegeven om er zelf een keer mee aan de slag te gaan, maak er iets fancy's van.

🖌️Do what makes you feel fancy🎨

Hieronder een link naar een website waar je mooie afbeeldingen en artikelen voor de decoupage kan shoppen.

https://bijcora.nl/

 


Reactie plaatsen

Reacties

Cindy
3 jaar geleden

Geweldig ook weer, super gaaf hoor. 👍💝💋

Mely
3 jaar geleden

Duidelijk verhaal! Ziet er echt goed uit.

Tamara Kielenstijn-Ruijters
3 jaar geleden

Ik vond het weer super mooi! Duidelijke uitleg! Kei fancy Nancy!!!

Cora
3 jaar geleden

Tip: je kan met een propje vershoud folie ook makkelijk de bubbels uit je decoupage halen., vanuit binnen voorzichtig naar de buitenkant wrijven. Groetjes Cora